Anna van Rijn Kanaal

Blijven zitten niet per se zo erg

Nog een jaar hetzelfde doen, het klinkt saai om alles weer opnieuw te moeten doen. Je zal er de hele vakantie mee zitten, maar er valt niks meer aan te doen. Had je dan toch maar iets meer je best gedaan en wat minder Netflix gekeken.

Afgelopen schooljaar zat ik in 5vwo. Ik had een leuke vakantie gehad en wel weer zin in school. De eerste periode ging nog goed en mijn cijfers waren wel okee. De tweede en derde periode vond ik school al iets te vermoeiend en dat was wel te zien aan mijn resultaten. Toen ik aan het eind van de derde periode tot de conclusie kwam dat ik het zo niet ging halen, besloot ik de laatste periode m’n best te gaan doen om het in de laatste toetsweek goed te maken. Al met al waren m’n cijfers niet dramatisch en stond ik maar drie tekorten. Het was helaas niet goed genoeg om over mogen te gaan naar 6vwo. Ik was erg teleurgesteld en bang dat andere mensen mij een loser zouden vinden. Dit was de hele vakantie huilen, maar er was niks meer aan te doen.  

Nu zitten we ongeveer vijf weken in het nieuwe schooljaar. De eerste drie lesdagen na de vakantie vond ik echt heel erg stom, ik voelde me alleen en vond alle nieuwe klasgenoten maar helemaal niks. Toen ik toch mijn eerste vriend in de klas maakte werd alles al een stuk beter, ik had er al iets meer zin in. De klasgenoten zijn niet zo erg als ik eerst dacht, sommige zijn zelfs heel erg aardig. Alle stof is nu bijna hetzelfde en die herken ik dan van vorig jaar. Soms denk ik wel: ‘Oh, volgens mij heb ik dit nog niet gehoord vorig jaar’, maar misschien had ik dan gewoon niet zo goed opgelet. Wel heb ik een vak gewisseld dit jaar en heb ik aardrijkskunde als een nieuw vak. Zo leer ik toch nog wat nieuws vergelen met vorig jaar. Er zijn dus wel wat voordelen aan blijven zitten en als je school niet zo stom vindt, is het niet zo erg.

Al met al valt zitten blijven wel mee. Maar toch was ik liever overgegaan, want helaas moet ik nu nog een jaartje langer. Dus als tip: doe je best op school!

Sofie van Ingen

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links