Anna van Rijn Kanaal

(Bijna) Heel Anna Bakt

Het programma Heel Holland Bakt is al twee jaar lang een bekend fenomeen op de Nederlandse televisie. In dit programma is te zien hoe Nederlandse amateurkoks hun uiterste best doen om de lekkerste taarten en gebakjes te bereiden. Heel Holland Bakt inspireerde een aantal enthousiaste docenten tot een eigen versie: Heel Anna Bakt, uiteindelijk in de praktijk gebracht als Half Anna Bakt.

Samen met een aantal andere docenten kreeg mevrouw De Jong (aardrijkskunde) de inspiratie om het bakken op een heel nieuw level te brengen. Want waarom zou je de lekkernijen waar je zo je best voor hebt gedaan, alleen voor jezelf houden? Het plan ontstond spontaan tijdens een bedrijfsuitje afgelopen juli. Terwijl de meeste docenten zich vergaapten aan al het moois dat er in het Rijksmuseum te zien is (ja, zelfs buiten school onderwijzen docenten zichzelf), kon een aantal docenten de gedachten schijnbaar alleen maar bij lekkere gebakjes houden.

Niet de competitie, maar verbinding, positiviteit en creativiteit zijn de kernwoorden voor Anna Bakt. Tijdens een gesprek met mevrouw De Jong benadrukt zij hoe leuk het is om mee te doen. ,,Anna Bakt zorgt zeker voor een betere band met collega’s. Want hoe leuk is het dat je s ‘avonds laat nog een appje ontvangt met: kijk wat ik nu bak voor morgen- of: zie deze lekker kruidkoek die ik heb gemaakt.’’ Volgens mevrouw De Jong leren de collega’s elkaar hierdoor beter kennen en schep je zo ook echt een band met elkaar. Het is een speciaal momentje voor de leraren, zij werken net als wij heel erg hard en zo hebben ze ook iets om naar uit te kijken en van genieten, aldus mevrouw De Jong.

Ook al bestaat Anna Bakt vooralsnog maar uit een beperkt groepje, het is zeker niet de bedoeling om andere docenten buiten te sluiten: iedereen is welkom! Zo is het groepje in de loop der weken al flink uitgebreid, want steeds meer docenten haken aan. De bedoeling is dat elke maand minstens één keer iets wordt gebakken en uitgedeeld op een dinsdag. Er is al een hele lijst opgesteld en zoals wij al zeiden, komen daar steeds meer mensen bij. De eerste keer was mevrouw De Jong gelijk zelf aan de beurt, zij heeft er toen voor gekozen om niet alleen gebak te maken voor het groepje, maar voor alle leraren.

Naast het feit dat het leuk is om zo af en toe lekker taart te kunnen eten, worden op deze manier ook recepten en foto’s gedeeld. Anna Bakt geeft dus veel meer persoonlijk contact. Docenten blijven echter wel docenten en dus zal er ook wel ‘opbouwende feedback’ worden gegeven op gebakjes die niet te vreten zijn.

Helaas hebben nog niet alle docenten weet van het feit dat Anna bakt en hoe leuk dat is. Daarom roepen wij alle docenten van het Anna Lyceum bij deze op mee te doen aan deze gezellige activiteit. Uiteraard is Anna Bakt niet alleen voor vrouwelijke werknemers, mannen zijn net zo goed welkom. Meneer Vooges en meneer Griffin geven het goede voorbeeld. Voor ons als leerlingen is het in elk geval leuk om te horen wat er onder docenten gebeurt. En het is uiteraard ook een leuk idee om thuis met familie, vrienden of teamgenoten te doen: het is gezellig, schept een band en het is ook nog eens erg lekker.

Denise Kruithof en Sophie Jansen

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links