Anna van Rijn Kanaal

Be aware, show you care

De meivakantie is weer achter de rug, voor de meeste de tijd om weer even lekker uit te rusten en alles bij elkaar te rapen voor de laatste loodjes tot de zomer, of natuurlijk hard te leren voor het examen. Maar voor sommigen is dat toch anders.

Ooit het gevoel gehad, dat je er helemaal alleen voor staat? Dat je geen vooruitzichten meer ziet? Geen hoop? Alleen een leegte of heel veel pijn? Sommige mensen maken dat dagelijks mee, dag in dag uit vechten ze om te ‘leven’: ,,Het is als verdrinken, maar je ziet iedereen om je heen ademen, je kan in een kamer vol mensen zijn en je toch alleen voelen.” ,,Het is als lopen door een lange donkere gang. Je weet nooit wanneer het licht weer aangaat.” ,,Het voelt alsof ik geen persoonlijkheid meer heb, buiten al het donkere om, het is wie ik ben, ik weet niet meer hoe geluk voelt.”

Het kan iedereen overkomen en het is niet altijd zichtbaar van de buitenkant. Het kan de jongen zijn die je altijd met een lach helpt bij wiskunde, het meisje dat altijd vrolijk gedag zegt op de gang, je favoriete leraar. Toch zijn er bijna altijd wel signalen, hoe iemand soms twee seconden omkijkt en die lach even verdwijnt, hoe iemand de kat beschuldigt van de krassen op z’n arm en als je iemand diep in de ogen kijkt, zie je misschien dat ze diep van binnen toch niet zo gelukkig zijn. De maand mei is de Mental Health Awareness Month, in deze maand proberen we de mentale gezondheid extra aandacht te geven en het stigma rondom mentale ziektes te doorbreken. Hierbij laten we mensen weten, dat ze er niet alleen voorstaan. Jij helpt toch ook mee?

Marina van den Bosch

 

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links