Anna van Rijn Kanaal

Arme jongens

Het is alweer maart. Ik zal jullie de mijmeringen over de voorbijvliegende tijd besparen, maar ik wil wel dat je beseft dat het alweer bijna lente is. Alleen, volgens mij heeft het weer dat nog niet helemaal door.

Met sneeuw op de huizen vanochtend vroeg, voelt het nog kouder dan de afgelopen maanden. De hoop op een dikke laag sneeuw heb ik opgegeven, maar dat betekent niet dat het nu opeens onbelangrijk is geworden om jezelf warm aan te kleden.

Als ik een nieuw kledingstuk heb gekocht, ben ik helemaal fan en kan ik niet stoppen het te dragen. Zo maakt mijn (inmiddels niet meer zo) nieuwe H&M-sjaal al een aantal weken deel uit van mijn dagelijkse outfit. Dat zorgt niet voor veel afwisseling, moet ik toegeven, maar hij is wel lekker warm. Het is zo’n typische sjaal-sjaal, zo’n gebreide, die meerdere keren om je heen past en waar je een kind van top tot teen in zou kunnen oprollen, zo breed is hij. Behalve dat hij lekker warm is in mijn nek op de fiets, dient deze sjaal ook als dekentje, als het weer eens onder nul graden is in het lokaal Nederlands of wiskunde.

Als ik dan lekker warm onder mijn ‘dekentje’ tegen de verwarming aangekropen zit, kijk ik met medelijden naar de meeste jongens. Ze doen altijd alsof ze het niet koud hebben, maar stiekem zie ik ze uit mijn ooghoeken smachtend naar mijn sjaal kijken. Natuurlijk kan een jongen ook een sjaal om, maar ik heb nog geen enkele jongen onder een net zo warm ‘dekentje’ zien zitten als ik (kan aan mij liggen natuurlijk). Mijn vraag aan alle jongens is: zullen we niet gewoon besluiten dat het helemaal prima is om ook zo’n lekkere dikke sjaal om te doen, voor zolang de winter nog duurt dan?

Anne van Hilten

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links