Anna van Rijn Kanaal

Anna wint Provinciaal MEP

Woensdag 6 Januari gingen de winnaars van het school MEP (Model European Parliament), Eline Bouwmeesters, Frank van Breukelen, Levy Grinwis, Anton van Beek en Bas van Rooijen met delegatieleider Nial Versteeg en voorzitter Milou van Rijn, als vertegenwoordiging van Spanje naar het Provinciaal MEP in het Utrechtse Provinciehuis. En jawel, Anna kwam daar als beste voor de dag!

Het school MEP zat nog vers in ons geheugen, maar we wisten dat het er op provinciaal niveau toch iets anders aan toe zou gaan: groter, serieuzer, strenger en met onbekende mensen, maar nog steeds met heel veel gezelligheid.

Ik kwam binnen en daar stonden alle Meppers samen met hun delegatie aan een tafel. Ik voegde me bij mijn delegatie en we merkten al gauw dat iedereen ging kijken wie nou de concurrentie was. Kort daarna werd het MEP officieel geopend en gingen de parlementariërs meteen naar hun commissie om aan de slag te gaan. Ik liep naar het journalistenhok waar ik terechtkwam bij een groep mensen die allemaal best verlegen waren. Nadat we het voorstelrondjes hadden gehad en de sfeer wat losser werd, begon er steeds meer gekletst te worden en was het een gezellige bedoening. Ook bij de commissies werd er steeds meer gekletst, maar dan wel over actuele kwesties en werd er serieus en goed vergaderd.

Dag twee was de dag dat de delegatievergaderingen van start gingen. Deze vergadering was samen met je klasgenoten en als journaliste ging ik er gezellig bij zitten. De sfeer was heel los, formeel werd er niet gepraat. Ook een belletje naar je oma kon er gewoon tussendoor. Het was ook nog eens de perfecte tijd voor een delegatiefoto en wat is er dan beter dan een foto waar we een Spaanse siësta hielden? Natuurlijk werd er ook wel serieus vergaderd, ze wilden natuurlijk wel goed voorbereid zijn voor het plenaire debat dat de volgende dag op het programma stond.

De derde dag was het dan zover, de dag waar het allemaal om draaide. Zal mijn speech wel goed gaan? Zijn mijn argumenten sterk genoeg? Wordt mijn resolutie aangenomen? Ja, het was zeker een spannende dag, maar het Anna van Rijn kwam sterk voor de dag. Er werd goed vergaderd en er werden een paar prachtige speeches gehouden door onze parlementariërs met wat leuke anekdotes die goed in de smaak vielen bij het publiek.

Al het harde werken, lange vergaderen, het laat opblijven om nog even wat aan je speech te sleutelen, heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik kan met veel trots melden dat het Anna van Rijn College het provinciaal MEP heeft gewonnen! Eline Bouwmeesters en Levy Grinwis gaan door naar het nationaal MEP. Wat de doorslag had gegegeven was de uitstekende samenwerking binnen de delegatie. De winnaars liepen maandag 11 januari vol trots de school binnen en werden ontvangen met felicitaties. Want ja, het is zeker een prestatie op trots op te zijn!

Suzanne de Groot

Klik hier en bekijk Eline en Anton in actie en het commentaar van meneer Peulen.

 

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links