Anna van Rijn Kanaal

Anna verdient goud

Het was al een tijd bekend: het Anna van Rijn College heeft een schoolkantine die zo gezond is, dat we volgens het voedingscentrum in aanmerking komen voor de zilveren schaal. Op de dag dat de prijs zou worden uitgereikt, bleek echter dat het zilver zelfs was veranderd in goud!

De kantine op onze school voldoet aan de ‘Richtlijnen Gezonde Schoolkantine’ van het voedingscentrum. Dat wil zeggen dat het aanbod in onze kantine bestaat uit ten minste 60% betere keuzes, oftewel: we bieden veel gezonde voeding aan. Maar onze school doet kennelijk meer dan dit. Oorspronkelijk was het doel om dit jaar de zilveren schoolkantineschaal te behalen en volgend jaar voor goud te gaan. Maar op 5 December 2018 bleek dat we volgens het puntensysteem van de Gezonde Schoolkantine zelfs 80% betere keuze in de aanbieding hebben in onze kantine.

Het voedingscentrum vindt ook dat de kantine van het Anna van Rijn College Lyceum een uitstraling heeft die de leerlingen verleidt om een betere (lees: gezondere) keuze te maken. Dus hebben wij  in plaats van de zilveren schaal, de gouden schaal behaald. Zo-Vital, het bedrijf van de kantine, zorgt er dan ook altijd voor dat het gezonde eten op de bar staat en het ‘ongezonde’ eten verder naar achter ligt. Judith van Huizen van de Gezonde Schoolkantine deelde de schaal uit.

De Zo-Vital directeur, Angelique (een kantinemedewerkster) en Goof Homburg hebben samen de schaal in ontvangst genomen. Met de tinten groen, de watertap die naast de kantine is geplaatst en nu ook de gouden schaal, is het plaatje aardig compleet.

Simke Havinga

 

 

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links