Anna van Rijn Kanaal

Anna van Rijn kleurt paars

 

Homoseksualiteit, een woord waar nog veel mensen nerveus om lachen of mee spotten. Het woord ‘homo’ is het meest gebruikte scheldwoord tot op de dag van vandaag. Er zijn verschillende acties die stilstaan bij de acceptatie van de LHBT+ community, zoals paarse vrijdag. Op 8 december laat je zien dat je vindt dat iedereen zichzelf moet zijn, door het dragen van paars. Hier een paar vragen en antwoorden over paarse vrijdag.

Maar…wat is paarse vrijdag eigenlijk?

Paarse vrijdag is een initiatief van de GSA, de Gay-Straight Alliance of de Gender and Sexuality Alliance, die opkomt voor de acceptatie van de LHBT+ community. Denk ook aan bijvoorbeeld roze zaterdag of international day of silence. En ook dit jaar zal bij ons op school extra aandacht worden besteed aan de acceptatie van elke seksuele identiteit.

Waarom is paarse vrijdag nodig?

Het is nodig om paarse vrijdag te houden omdat de slogan ‘liefde is liefde’ nog niet door iedereen wordt geaccepteerd. Omdat wij in een diverse samenleving leven zou tolerantie juist vanzelfsprekend moeten zijn. Daarom dragen zowel hetero’s als niet-hetero’s paars om te laten zien dat een andere geaardheid geen taboe is en erkend wordt in de Nederlandse maatschappij.

Wat doen we nog meer op paarse vrijdag?

Om er zoveel mogelijk aandacht aan te besteden, zal een groepje leerlingen de onderbouw rondgaan en laten zien dat het Anna van Rijn positief tegen dit onderwerp aankijkt. Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd weten dat in hokjes denken een taboe is anno 21e eeuw. De GSA zal door middel van voorlichting en eigen ervaringen de leerlingen informeren.

Zit je ergens mee? Of wil je gewoon even praten of meer weten? Neem dan contact op met gsa-avr@gmail.com of kijk op gsanetwerk.nl. Of je nou hetero bent of niet, je kunt in ieder geval laten zien dat je mensen, ongeacht hun seksuele voorkeur, accepteert. Love is love.

De GSA van het Anna van Rijn

 

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links