Anna van Rijn Kanaal

Anna naar India

Morgen, donderdag 16 februari, staan vijf leerlingen van het Anna van Rijn College samen met meneer Lagerberg om half zes ’s ochtends op Schiphol. Maar medelijden hoef je echt niet te hebben, want we gaan een heel bijzondere reis maken.

Onze school staat onder andere bekend om haar tweetalige onderwijsprogramma’s (tto). Alle lessen in het Engels krijgen, waardoor  tto-leerlingen een voorsprong hebben in het Engels in vergelijking met de reguliere leerlingen, is heel handig en goed. Maar het leukste deel van het tto-programma is toch zeker wel de bijbehorende internationalisering.

In de onderbouw maken leerlingen reisjes naar Engeland, Italië of Spanje, en in de vijfde is er de Wiswex; een internationale stage. Voor de vijfdeklassers is er door school de afgelopen jaren al een en ander geregeld, zoals reizen naar China of Brazilië. Maar dit jaar wordt het nog iets spannender want er is een reis georganiseerd naar India!

Samen met meneer Lagerberg gaan er in totaal zes meiden uit 5 vwo mee: Eline Bouwmeesters, Ayla Abbenbroek, Jody Horrevoets, Sandy Tjong Kim Sang, Melissa Boom en ik (Shrila Sewnarain Sukul). Naast het Anna gaan er nog drie scholen mee, wat het een totale groep maakt van 21 leerlingen en vier docenten.

Dat er überhaupt een reis georganiseerd is kunnen worden naar India, is te danken aan de docenten die meegaan, onder wie dus ook meneer Lagerberg. Zij zijn namelijk eerder naar Bangalore geweest, om een speciale school te bezoeken die is gesticht voor kinderen van wie de ouders eigenlijk geen geld hebben om het onderwijs te betalen. Parikrma Foundation is de organisatie waar we het over hebben. Kinderen vanaf vier tot ongeveer zeventien jaar gaan daar naar school omdat een normale school te duur is voor hun ouders. Wat wij daar gaan doen, is vrijwilligerswerk. We gaan de Indiase kinderen vertellen over hoe het eraan toegaat in het Nederlandse onderwijs, een workshop verzorgen, de organisatie helpen, de kinderen helpen. Maar vooral natuurlijk ook zelf een kijkje nemen in het leven van de kinderen in India. Voor de Nederlander zal het een levenservaring worden, waarvan veel geleerd kan worden.

Er is dan ook geen twijfel mogelijk aan het feit dat de zes meiden van het Anna (en meneer Lagerberg natuurlijk ook!) er ontzettend veel zin in hebben. Naast kennismaken met het echte, harde leven in India, wordt er ook gewoon lekker toeristisch door de stad getoerd. We gaan naar een echte cricketwedstrijd, een tempel, een bedrijf bezoeken, maar ook naar een privéschool. Op die manier wordt zowel de heel arme, als de heel rijke kant van India bekeken. Er is al een aardig programma gepland, net als de tickets en hotel, en dat is maar goed ook. Hoe ver het ook nog maar leek te zijn aan het begin van dit schooljaar, het gaat nu echt gebeuren!

Shrila Sewnarain Sukul

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links