Anna van Rijn Kanaal

Anna-lyse: waarom de douches droogstaan

Een volle gymzaal. Aan de linkerkant fanatieke pre-pubers met unihockey-sticks geklemd in hun klamme handjes. Aan de andere kant voetballende banterboys met kletsnatte sportsokken en helaas geen Geox (de schoen die ademt).

Logo ANNAlyseDe hijgende leerlingen zorgen in no-time voor condens op de ramen. Liters zweet komt uit de poriën gespoten en stroomt zo door het afvoerputje naar buiten. Het fluitje van de docent galmt door de ruimte. De sticks worden acuut losgelaten. De leerlingen zwemmen terug naar de kleedkamer waar de klamme shirts worden uitgetrokken. Terwijl de kleedkamers langzaam leegstromen, blijven de douches leeg en eenzaam achter.

Kurkdroog en dorstig hoesten de putjes van de douche teleurgesteld stof naar buiten: weer niet gebruikt. De douchekoppen zijn net zo droog als de poes van (maak zelf maar af). Er is meer kans op regen in de Sahara dan dat een getrainde bioloog een plasje water in de schooldouches vindt. Volgens Discovery Channel is er geen enkel meercellig zoogdier dat langer dan een week kan overleven in deze barre omstandigheid.

Maar waarom worden de schooldouches niet gebruikt? Is hygiëne een overschat luxegoed geworden? Vertrouwen de alfamannetjes genoeg op de vrijgekomen feromonen om de vrouwtjes te strikken? Of zijn de leerlingen simpelweg bang voor water? Wij hebben een andere theorie.

Douchen na de gymles is simpelweg tijdverspilling. Tegenwoordig zijn er namelijk de deo-sticks (shower in a can). Met dit wondermiddel in de aanslag zijn de klotsende oksels zo weer fris voor de volgende lesuren.

Jeff van Pommeren en Eva Kooreman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links