Anna van Rijn Kanaal

Anna is paars!

Wereldwijd blijf het nog steeds een taboe, het zijn van homo, lesbisch, transgender of biseksueel. Gelukkig wordt er veel gedaan aan dit probleem en gaan we steeds een stukje verder vooruit als het gaat over de acceptatie van deze mensen. In Nederland strijdt de organisatie Gay Straight Alliance (GSA) ervoor dat iedereen zich veilig voelt op de plek waar hij of zij is en dat iedereen open kan zijn over dit onderwerp, zodat het taboe verdwijnt.

Daarom doen wij op vrijdag 9 december 2016 mee aan de nationale dag voor LHBT (lesbisch, homo, biseksueel, transgender), oftewel Paarse Vrijdag. Op deze dag willen wij laten zien dat het Anna van Rijn een school is die staat voor veiligheid en vertrouwen en waarbij iedereen kan zijn wie hij of zij is, niet uitmakende op wie je valt.

Op deze dag zouden wij willen dat iedereen iets PAARS aandoet, en dat hoeft niet een heel paars pak te zijn, maar iets kleins laat al zien dat je het niet erg vindt. Verder zal deze dag staan in het teken van jezelf uiten en zullen er activiteiten plaatsvinden in het teken van Paarse Vrijdag. Als iedereen hieraan meedoet, is het voor de groep LHBT makkelijker om zichzelf te uiten dan wanneer niemand meedoet, waardoor deze groep het gevoel krijgt dat ze er niet bij horen. En dat is niet waar onze school voor staat. Samen kunnen we onze school en plek maken waar iedereen zich prettig en veilig voelt, en is dat niet wat we willen?

Bas van Zanten  

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links