Anna van Rijn Kanaal

Anna is dit jaar 25 jaar oud!

Misschien had je het nog niet eens gemerkt: dit jaar bestaat het Anna van Rijn College 25 jaar! Het jubileum pakken we niet groots aan, helaas, maar we doen het hele jaar door leuke, kleine dingen.

Het niet groot aanpakken heeft een reden: het Vmbo Next, ook wel bekend als de Harmonielaan, heeft dit jaar zijn deuren gesloten. Dat was onvermijdelijk geworden door de concurrentie van andere Vmbo-scholen in Nieuwegein en Utrecht. Om die reden heeft de Anna van Rijn Jubileumcommissie besloten het 25-jarige bestaan niet groots te vieren.

Hoe vier je een groots jubileum op een leuke manier, maar niet al te groot? Geen eenvoudige opgave. Toen kwam mevrouw Van Sloten (docent tekenen) met een idee: de school gaat elke maand iets kleins organiseren, waardoor het kleinschalig blijft, maar wel wordt gevierd. Misschien denk je dan: wat voor kleinigheden dan? We zetten even op een rijtje wat er al is gebeurd.

In september hadden we de Anna van Rijn Lezing op school, waarna er in museum Warsenhoeck in Nieuwegein een tentoonstelling werd geopend over de geschiedenis van mevrouw Anna van Rijn en hoe zij uiteindelijk een school heeft opgericht. In oktober werd de TEDxYouth@Annavanrijn gehouden. Hiervoor kon je een kaartje kopen en een echte TED-talk bijwonen, hier bij ons op school. In november kregen alle leerlingen op het Anna van Rijn en de basisscholen in Nieuwegein, een taartje met de vlag van Rundu in hun mentoruur. Ook werd de Rundu-vlag gehesen. De reden hiervoor was dat de stedenband tussen het Anna van Rijn en Rundu ook 25 jaar bestaat. In december was er natuurlijk Red Nose Day.

Voor de komende maanden liggen er nog wat ideeën op tafel. Zoals een grotere aanpak van het theaterstuk opgevoerd door de theatergroep van Duermeijer en Weissgerber. En ook in de Revue zou ons 25-jarig bestaan terug kunnen komen. Ook ligt er een idee voor een klimaatweek. Hierin houden we bijvoorbeeld een warme truiendag, waarin we de verwarmingen uitzetten en iedereen een warme trui aanhoudt om warm te blijven. Ook willen ze in deze klimatenweek de kantine vegetarische voedsel laten verkopen. Voor de rest kwam het idee om de school een dag te openen voor iedereen die interesse heeft, zodat buurtbewoners, oud-docenten, oud-leerlingen of basisschoolkinderen een kijkje kunnen nemen op het Anna van Rijn. Dan kunnen ze zien hoe de school er van binnen uitziet en wat er misschien wel is veranderd. En als laatst over wat er misschien kan gebeuren is een klein festival hier op school. Zo wil de school een buitenpodiumpje maken waarop iedereen zijn of haar talent mag tonen. En natuurlijk zijn er dan leuke kraampjes met eten aanwezig. Echter, niets is zeker! Dit zijn alleen maar ideeën.

We kunnen dus concluderen dat het 25-jarige bestaan van het Anna wel zeker wordt gevierd, alleen op kleine schaal.  

Lisa Ritfeld en Ella Cox

1 reactie

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links