Anna van Rijn Kanaal

Anna is anders!

School is alweer een week bezig, we zijn allemaal weer van de eerste vakantie-ontwenningsverschijnselen af (dat hoop ik tenminste). Het wordt tijd om het te hebben over de veranderingen die hebben plaatsgevonden in de afgelopen vakantie. Allemaal kleine verandering die de meeste leerlingen waarschijnlijk niet eens opvallen.

Laten we beginnen met de meest duidelijke, als het goed is weet elke leerling hiervan. De school is namelijk compleet overgestapt op laptops. Vorig schooljaar probeerden ze ons vast mentaal voor te bereiden door alle vaste computers één voor één weg te halen, hier hadden vooral de boven-bouwers nogal moeite mee. Het voelde als een pleister die langzaam van je huid afgetrokken werd, niet fijn dus. Maar dit jaar gaan we er helemaal voor, sommigen van ons dan. We nemen braaf elke dag onze laptop mee, om hem wel of niet te gebruiken, dat is altijd afwachten. Hierdoor zijn de brugklassers niet meer de enigen met een reusachtige tas, want hoe je het ook wendt of keert, alles móet mee.

Als gevolg van deze maatregel zijn er leraren die slimme voorzorgsmaatregelen nemen. Door de tafels zodanig te draaien dat de leerling met zijn scherm richting de leraar zit, weet hij zeker dat je alleen de dingen op de laptop doet die mogen. Hierover zal vast veel gekletst worden in de lerarenkamer, het zal dus niet lang duren voordat je bij alle lessen omgedraaid zit.

Ook zit er nu een wifi-versterker in elk lokaal. Of ze allemaal goed werken moeten we nog even uitzoeken, maar het is er in ieder geval niet slechter op geworden!

Een andere verandering die voor alle leerlingen vrijwel onzichtbaar is, is de verandering in de docentenkamer, de voornaamste verandering is dat het hok om te roken weg is gehaald. Als vervanger voor dit hok staat nu buiten een soort bushokje waar je alsnog droog kan gaan staan roken.

De laatste, meest besproken verandering onder de leerlingen zijn de deuren. Bij de lokalen waar geen raam naar de gang zit, is een raam in de deur gemaakt, waardoor je kan zien welk vak er wordt gegeven, welke docent voor de klas staat en wat er in het lokaal gebeurt. Heel handig als je op zoek bent naar een docent of les!

Sommige mensen kunnen wel omgaan met veranderingen, anderen hebben er meer moeite mee. Aan deze veranderingen kunnen we toch niets meer doen, dus laten we er het beste van maken!

Anne van Hilten

 

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links