Anna van Rijn Kanaal

Anna heeft weer de beste spellers

Op 19 november was het weer zover: het Groot Viaans Dictee! Na de overwinningen van vorig jaar (beste jongere, beste jongerenteam, beste ‘oudere’) moesten we dit jaar natuurlijk wel weer terug om deze titels te verdedigen.

Nadat we eerst op school hard hadden geoefend en pizza hadden gegeten, vertrokken we naar het Oosterlicht Vianen, helaas zonder meneer Van Oortmerssen (die moest repeteren of zoiets). Maar in Vianen stond mevrouw Groenier ons op te wachten als vervanging.

We begonnen met een Kahoot!-quiz als opwarmer. Het begin was in ieder geval goed, want Tessa won de Kahoot!-quiz. Daarna was het tijd voor het echte dictee, met woorden als ‘ciseleren’ en ‘nouveaux riches’. Na lang wachten tot alle dictees waren nagekeken, was het eindelijk tijd voor de uitslag. Als eerste werd de prijs voor het beste jongerenteam uitgereikt. We bleken onze titel met succes te hebben verdedigd en mochten we de beker weer mee naar huis nemen. Ook de beste individuele jongere was voor het tweede jaar op rij Dorine klein Gunnewiek. Nu lag alle druk dus op mevrouw Groenier, zou zij in de voetsporen treden van meneer Van Oortmerssen? Helaas, dat lukte niet, maar we mochten wel weer twee bekers mee naar huis nemen!

Kirsten Veen, Demi Weldam, Linda Pauw, Dana Sluis, Dorine klein Gunnewiek en Tessa Loffeld

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links