Anna van Rijn Kanaal

AKennisclips zijn handig!

Het vak aardrijkskunde heeft enkele lastige ontwikkelingen en begrippen. En iedereen snapt weleens een uitleg niet. Soms denken we dan: laat ik een filmpje opzoeken. Maar word je daar wel wijzer van?

Soms is het zo lastig uitgelegd in het boek dat het vrijwel onmogelijk is om erachter te komen wat die docent nou echt bedoelde tijdens zijn uitleg. Terugvinden kun je het niet en dus besluit je dat je beter YouTube kunt doorspitten. Daar staan talloze filmpjes over het onderwerp El Nino, of andere aardrijkskundige termen. Maar vaak zijn de filmpjes pure herhalingen van wat het boek zegt en is het dus nog niet duidelijker. Meneer Helmerhorst heeft nu de taak op zich genomen om Kennisclips te maken en te delen op YouTube. Kijk snel op het kanaal van meneer Helmerhorst in de hoop dat hij je kan helpen:  https://www.youtube.com/channel/UC27uTOwh2cfW8lJomJck-iA

Ben je benieuwd waar het volgende filmpje over zal gaan of heb je echt moeite met een onderdeel en wil je graag dat hij zijn ‘kostbare’ tijd gaat spenderen aan het maken van een kennisclip over dit onderwerp? Dan zou je hem via zijn Instagram-, Facebook- en/of Twitteraccount, dat gekoppeld is aan zijn YouTube account, altijd een vraag kunnen stellen, of je kunt een preview zien. https://www.instagram.com/aardrijkskunde_kennisclips/

https://twitter.com/AKennisclips

https://www.facebook.com/aardrijkskundekennisclips/

De reden achter de kennisclips is dat meneer Helmerhorst het leuk vindt om ze te maken en ook belangrijk. Door middel van zijn filmpjes legt hij stof uit op een manier die hij bij de leerlingen vindt passen. Als docent is hij geïnteresseerd in hoe de leerling het beste kan leren. Vandaar dat hij gebruik maakt van de media waar wij geneigd zijn heen te gaan. Korte kennisclips maken is zijn methode om ons op weg te helpen voor het examen, vertelt hij. Hij hoopt dat hij op deze manier zijn leerlingen kan enthousiasmeren voor het vak aardrijkskunde. Leuk om te weten is dat hij daarover is geïnterviewd door het vakblad Geografie!

Ook benieuwd naar hoe hij ze maakt? Hij begint met een script te schrijven dat hij anderen laat doorlezen voor feedback en tips. Zodra zijn script rond is, tekent en animeert hij enkele dingen voordat hij het script inspreekt en opneemt. Na het monteren van het filmpje zet hij het op YouTube. Een filmpje kost drie tot vier dagen om te maken, hij werkt er dan natuurlijk alleen in de avonden aan. Omdat het zoveel tijd kost, plaatst hij er op dit ogenblik maar één per week.

Simke Havinga

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links