Anna van Rijn Kanaal

ADHD on tour

Donderdag 13 april hebben we met de mediagroep van het Anna van Rijn weer een gloednieuwe aflevering van ADHD opgenomen. ADHD? Ja, Anna Draait Helemaal Door! Van huilbuien door stress tot een docent Nederlands die meer aandacht wil besteden aan film in de les.

Nadat iedereen van de Mediagroep met de nodige moeite de School voor de Journalistiek had bereikt, werden we begeleid naar de studio. Een semiprofessionele studio die wij mochten gebruiken om ADHD op te nemen. Eerst kregen we uitleg over wat er nou allemaal moest gebeuren. Drie cameramensen, iemand die het geluid regelde, iemand voor de autocue, een regisseur, een floormanager en natuurlijk de mensen aan tafel. Achter de schermen wisselden de rollen, maar aan tafel bleef Saskia Roozeboom onze serieuze presentatrice met als lieftallige tafelheer Jeff van Pommeren.

De eerste ronde ging van start. Het onderwerp was stress en hoe we die als hardwerkende scholieren goed kunnen handelen. Jorgie en Lisa waren hier te gast en ze spraken eerlijk over hun problemen. Zo heeft de één weleens huilbuien, terwijl de ander stress krijgt omdat zij prioriteiten moet stellen in haar planning. Terwijl er aan tafel gezellig werd gekletst, ging het er achter de schermen wat drukker aan toe. Camera’s moesten worden gewisseld, beelden werden versteld en dat terwijl ik druk bezig was met vier (!) verschillende schuifknopjes verschuiven. De tijd gaat snel voorbij als je hard aan het werk bent en dus ging al snel het signaal af dat we moesten stoppen. Saskia rondde het gesprek af en zo kwam de eerste ronde aan zijn eind.

Het tweede gesprek ging over literatuur en film. Een ingewikkelde discussie over de vraag of we film en andere mediavormen niet ook bij het vak Nederlands moeten betrekken. Docent Nederlands, meneer Van Oortmerssen, kaartte dit onderwerp aan. Ik mocht ook aan tafel zitten om te praten over het onderwerp. En het was ook wel fijn om uit de onrust van het regisseurshok en mijn geluidsschuifjes te kunnen ontsnappen. De rollen waren helemaal veranderd, maar gelukkig was dat niet echt te merken aan de kwaliteit van het eindproduct. Toen ook aan deze ronde een einde kwam, waren we klaar.

We bedankten onze begeleider en waren klaar om weer naar huis te gaan. Het was een geslaagde en leerzame dag. De aflevering die we hebben gemaakt, mag er wat mij betreft zeker wel wezen.

Loes van der Woerdt

 

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links