Anna van Rijn Kanaal

2T naar Engeland: leerzaam én leuk

Op de ochtend van 27 mei vertrokken de drie 2tto klassen al vroeg naar Engeland. Hoe dat reisje verliep? Hieronder lees je de volledige reportage. 

Na een vijf uur lange busreis naar Calais kwamen we met de Ferry aan bij Dover. Na nog een paar uur rijden kwamen we aan bij park Windmill Hill in Hailsham. De eerste impressie van het park was zeker niet wat we verwacht hadden. Na een stukje door heuvels – voor ons Nederlanders bergen – gewandeld te hebben, kwamen we aan bij de huisjes. De huisjes waren klein, maar gezellig ingericht, al moesten we in shock verwerken dat de wc’s van sommige huisjes geen gordijnen voor de ramen hadden. Helaas had mijn groepje een van deze huisjes.

Na het neerleggen van onze spullen werden er activiteiten georganiseerd door de mensen van het park. Hoewel ze onze humor en grappen niet leuk vonden of niet begrepen, waren ze wel aardig. We gingen onder andere tunnel-kruipen, vlotten bouwen en we kregen een korte Engels les, gegeven door een van de werknemers, met als thema het milieu en de aarde. Hierna moesten we ons verzamelen in de eetzaal en ondanks het gezeur over het eten was het wel erg gezond en zullen we nu elke maaltijd thuis nog meer appreciëren.

’s Avonds was er een avondprogramma, georganiseerd door de twee kampleiders die onze groep begeleidden gedurende het verblijf op het park. Na de speurtocht gerelateerd aan aardrijkskunde en topografie moesten we terug naar onze kamers en werd er tape op onze deuren geplakt. ‘s Ochtends werd er gekeken of alle tape er nog zat, want als je je kamer uit was geweest kon je van binnen af de tape er niet meer terug op plakken.

De volgende ochtend vertrokken we rond half tien richting Brighton. In drie groepen kregen we eerst verschillende activiteiten – spelletjes, drama en dans-class. Als eerste speelden we een spel waarin de helft van elke groep naar een andere stoel moest rennen zonder dat zijn ‘bewaker’ diegene weer terughaalde. In de drama-class moesten we per drie- of viertal een kort toneelstukje bedenken waarin we ergens over debatteerden. Mijn groepje speelde dat drie van ons ruzie maakten over bij welk restaurant we wilden eten, waarbij we argumenten gaven waarom we dit wouden. De vierde persoon moest uiteindelijk beslissen. Aan de dance-class is mijn groepje helaas niet toegekomen, maar we hoorden wel dat dit erg leuk was geweest. Later op de middag kregen we een paar uur vrije shoptijd in het stadje Brighton aan de Zuidelijke kust. Drie vriendinnen en ik zijn samen een paar winkels in gegaan, hebben eten gehaald en zijn nog even op de pier geweest.

Woensdagochtend hebben we een bezoek gebracht aan Battle Abbey waar we een geschiedenis- en kunstopdracht kregen, onder andere een einde bedenken voor het historische verhaal van the Battle of Hastings. Ook moesten we een historisch gebouw natekenen. Ik had de poort van Battle Abbey gekozen om te tekenen. Hierna mochten we snel snacks halen in een lokaal supermarktje en toen gingen we weer terug naar het park om activiteiten te doen, onder anderen boogschieten! Na een tijdje begon het wel te regenen dus moesten we eerder stoppen, maar het was erg leuk.

’s Avonds gingen we langs het Science Centre, wandelend! Hoewel we de verkeerde kant op waren gelopen en we een halfuur later aankwamen, was het wel leuk. Een man die bij het Science Centre werkte, vertelde ons over de grote telescoop waar we bij zaten. Ook kon het dak boven de telescoop open al konden we helaas niet door de telescoop zelf kijken.

Hierna zijn we weer de bus in gegaan en toen via het park weer naar de boot. Alhoewel iedereen ontzettend moe was in de bus, hadden we nog wel de energie voor gevechten met propjes papier en het blazen op kazoos. Uiteindelijk zijn we allemaal veilig thuisgekomen en denken we nog met plezier terug aan het reisje. Ik vond het een leuk en gezellig reisje en ik zou het zo nog een keer doen.

Maysa Al-Jarrah

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links